Cestoviny so zeleninovou omáčkou30

Cestoviny so zeleninovou omáčkou

Suroviny

  • 400 g cestovín
  • 200 g brokolice
  • 200 g karfiolu
  • 200 g konzervovanej kukurice
  • ¼ l zeleninového vývaru
  • ¼ l mlieka
  • 1 PL polohrubej múky
  • 1 KL citrónovej šťavy
  • maslo
  • soľ
  • biele korenie
  • zväzok petržlenovej vňate
  • nastrúhaný syr

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Brokolicu a karfiol umyjeme, rozoberieme a dáme variť do osolenej vody na 10 minút. Po chvíli pridáme kukuricu. Cestoviny dáme variť do osolenej vody. V panvici na oleji zasmažíme múku, ktorú zalejeme vývarom, rozmiešame a necháme chvíľu variť. Pridáme zeleninu, ochutíme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Vňať nasekáme, niečo odložíme na ozdobu a pridáme do omáčky. Cestoviny scedíme, pridáme do omáčky a spolu premiešame nad plameňom. Pridáme mlieko a petržlenovú vňať. Podávame podľa chuti posypané petržlenovou vňaťou a syrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa