Cestoviny s pórkom a slaninkovou omáčkou30

Cestoviny s pórkom a slaninkovou omáčkou

Suroviny

  • 1 balík cestovín
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok pórku
  • cca 3 plátky (aj viac podľa chuti) oravskej slaninky
  • šľahačková smotana
  • 1 bambino syr
  • trochu Eidamu
  • soľ
  • korenie
  • trochu sójovej omáčky
  • trošku kari
  • ja som dala aj trochu salámy aby sa minula

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Dáme variť cestoviny. Na panvicu dáme trochu oleja, potom na kolieska nakrájaný pórik a chvíľu restujeme. Keď už bude pórik trochu zmäknutý, pridáme na kocky nakrájanú slaninku a všetko spolu opražíme. Keď je už slaninka opražená, trošku osolíme a pridáme roztlačený cesnak a zase chvíľku popražíme. Pridáme 250 ml šľah. smotany. Smotanu necháme chvíľu variť, potom pridáme 1 bambino syr, postrúhaný Eidam syr a všetko necháme roztopiť. Keď je syr roztopený, pridáme podľa chuti trochu sójovej omáčky a trochu kari korenia. Povaríme do mierneho zhustnutia omáčky. Podávame naliate na cestovinách.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa