Cestoviny s pastou45

Cestoviny s pastou

Suroviny

  • 300-400 g cestovín
  • 300 g brokolice
  • 300 g šampiňónov
  • 200 g rockfordu alebo syra Niva
  • 200 g eidamu
  • 1 kyslú smotanu
  • rôznu zeleninu
  • cibuľu
  • cesnak
  • čierne mleté korenie
  • vegetu
  • gyros
  • korenie
  • soľ
  • provensálske korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Smotanu ochutíme čiernym korením, vegetou a cesnakom. Na pekáč dáme vrstvu uvarených cestovín, potom nakrájanú cibuľu a rôznu zeleninu (cukina, paradajky), ochutíme vegetou, dáme vrstvu brokolice, osolíme, ochutíme gyros korením, zalejeme polovicou smotany, dáme vrstvu šampiňónov, osolíme, ochutíme vegetou, čiernym korením, posypeme nastrúhaným rockfordom. Celý postup zopakujeme ešte raz, ale nakoniec dáme postrúhaný eidam a posypeme provensálskym korením. Zakryjeme alobalom a pečieme 35-40 minút pri teplote 180 stupňov.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa