Cestoviny s paštikou a paradajkami15

Cestoviny s paštikou a paradajkami

Suroviny

  • ¼ kg cestovín
  • 1 väčšia konzerva pečeňovej paštiky (asi 200 g)
  • 1 cibuľa
  • 2 PL tuku
  • 5 paradajky
  • 3 strúčky cesnaku
  • soľ
  • 1 PL najemno posekaných lístkov a kvietkov tymiánu (prípadne sušený)
  • tuk na vymazanie pekáča
  • 4 PL nastrúhaného syra

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na tuku opražte najemno pokrájanú cibuľu, pridajte na malé kúsky pokrájané paradajky, prelisovaný cesnak, tymián a duste 5 min. K zmesi pridajte paštiku a nechajte ju za stáleho miešania roztaviť. Cestoviny uvarte podľa návodu a vmiešajte ich so zeleninovou zmesou s paštiky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa