Cestoviny s lososom (Farfale salmone)30

Cestoviny s lososom (Farfale salmone)

Suroviny

  • 200 g vaječných cestovín farfalle (mašličky)
  • 100 g plátkového lososa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať
  • ½ dl koňaku
  • olej
  • 2 dl sladkej smotany
  • 1 pomaranč
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny dajte variť do osolenej vriacej vody na 8 min. Do horúceho oleja dajte lososa, pridajte pretlačený cesnak, premiešajte pridajte koňak a nechajte chvíľu podusiť. Potom pridajte smotanu a počkajte kým zovrie. Pridajte 2 plátky pomaranča, trochu pomarančovej šťavy, petržlenovú vňať a mleté čierne korenie. Pridajte cestoviny a všetko dobre prehrejte. Pre podávaním ozdobte plátkom pomaranča a zelenou petržlenovou vňaťou. Zapíjajte bielym vínom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Bryndzové halušky budú pekné biele, ak postrúhané zemiaky zalejete horúcou vodou.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa