Cestoviny s kuracinou45

Cestoviny s kuracinou

Suroviny

  • 1 - 1,5 balíčka celozrnných špagiet (alebo iných cestovín)
  • 2 kuracie stehná
  • 200 gramov odtučnenej smotany
  • 1dl mlieka
  • lahôdkovú cibuľku
  • 2 paradajky
  • 200 gramov tvrdého syra
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • majoránka
  • čierne mleté korenie
  • biele mleté korenie
  • tymián
  • štipka soli

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie stehná odkostíme a pokrájame na stredne veľké kusy. Na panvicu dáme olivový olej, vložíme do neho mäso a pokrájanú lahôdkovú cibuľku. Kým sa mäsko opraží, dáme variť vodu na špagety. "Osmáhnuté" mäsko s cibuľkou na chvíľu odstavíme z ohňa, pridáme smotanu, mlieko, na malé kocky pokrájané paradajky, posekaný strúčik cesnaku a priamo do panvice nastrúhame syr. Panvicu vrátime na oheň, za stáleho miešania trochu povaríme, až pokým sa syr nerozpustí. Na koniec ochutíme korením, prípadne aj soľou. Uvarené špagety zmiešame s omáčkou a podávame. Recept je jednoduchý, trvá približne 30 minút. Podľa vymenovaných surovín je recept lacný a je chutnou večerou pre 4-člennú rodinu.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa