Cestoviny s Feta syrom45

Cestoviny s Feta syrom

Suroviny

  • 1 balenie cestovín podľa vášho výberu (nie špagety)
  • 1 balenie syr Feta
  • 1 konzerva rajčín vo vlastnej šťave
  • mrazený špenát
  • podľa chuti slanina
  • bazalka
  • čierne korenie
  • soľ
  • 1 konzerva rajčinového pretlaku
  • cesnak
  • olivový olej
  • oregano
  • parmezán

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme al dente, vodu príliš nesolíme. V panvici dáme na olej slaninu a cesnak, opečieme a pridáme pokrájané rajčiny, pretlak a špenát. Zmes dusíme, dochucujeme čiernym korením a bazalkou. Po odstavení primiešame pokrájaný feta syr a hotové cestoviny. Podľa potreby pridáme soľ a oregano a dáme zapiecť na 25 minút pri teplote 200 °C.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa