Cestoviny s baklažánom45

Cestoviny s baklažánom

Suroviny

  • 250 g paradajkovej šťavy
  • 200 g cestovín fusilli
  • 100 g rybieho file
  • 2 paradajky
  • 1/2 baklažánu
  • olivový olej
  • mletá sladká paprika
  • petržlenová vňať
  • soľ a cesnak

Náročnosť receptu

stredne náročný

77%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Filé s baklažánom pokrájame na kúsky. Na oleji smažíme filé s cesnakom. Osolíme, ochutíme paprikou a posypeme petržlenovou vňaťou. Pridáme paradajkovú šťavu spolu s na drobno nasekanými paradajkami. Baklažán osmažíme zvlášť. Uvarené cestoviny scedíme a pridáme k omáčke. Povaríme a nakoniec pridáme baklažán.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Pri výrobe domácich cestovín cesto nikdy nesolíme, lebo by nevyschli, solíme až vodu pri varení.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa