Cestoviny s avokádovým pestom30

Cestoviny s avokádovým pestom

Suroviny

  • 1 avokádo
  • 2 hrste baby špenátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 130 g mandlí
  • šťava z 1 limety
  • 1 balíček cestovín
  • 10 cherry paradajok
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Avokádo rozrežte na polovicu, vyberte kôstku a ošúpte. Dužinu vložte do mixéra, pridajte opláchnutý a osušený špenát, cesnak, mandle, šťavu z limety, soľ a korenie. Počas mixovania pomaly prilievajte olej, kým nevznikne hustejšia omáčka. Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode al dente. Po uvarení ich zlejte cez sitko a preložte do väčšej vyhriatej misy. Premiešajte ich s avokádovým pestom, nakrájanými paradajkami a podávajte.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa