Cestovinový šalát s paradajkou30

Cestovinový šalát s paradajkou

Suroviny

  • 400 g cestovín (špirály)
  • 4 paradajky
  • 2 papriky
  • 3 varené vajcia
  • 150 g tvrdého syra
  • konzervovaná lahôdková kukurica
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL horčice
  • 3 PL majonézy
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 KL vegety
  • olivový olej
  • a soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

80%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali lyžičku oleja. Ešte teplé ich vsypeme do misy a pokropíme olivovým olejom. Premiešame. Necháme vychladnúť. Rajčiny, papriku, vajcia a syr pokrájame na malé kocky. Pridáme k cestovinám spolu s kukuricou a nadrobno nasekanou cibuľou. Premiešame. Cesnak prelisujeme a zmiešame s horčicou, majonézou, smotanou, vegetou, olivovým olejom. Dobre vymiešame. Pridáme k cestovinám, premiešame a môžeme podávať.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa