Cestovinový šalát s cukinou30

Cestovinový šalát s cukinou

Suroviny

  • 1 mladá cukina
  • 1 pór
  • 1 paradajka
  • olivový olej
  • bylinková soľ
  • cestoviny podľa ľubovôle.

Náročnosť receptu

jednoduchý

77%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 7


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mladú neolúpanú cukinu pokrájame na kocky, pór na kolieska a veľmi krátko podusíme na olivovom oleji. K zelenine pridáme olúpanú paradajku a osolíme bylinkovou soľou. Keď paradajka zmäkne, odstavíme z oleja. Cestoviny uvaríme v osolenej vode, zmiešame so zeleninou a premiešame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa