Cestovinky so syrovou omáčkou30

Cestovinky so syrovou omáčkou

Suroviny

  • 400 g cestovín
  • 250 ml sladkej smotany
  • 2 ks syrokrému v črievku
  • 100 g strúhaného eidamu
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • čierne korenie
  • oregano
  • bazalka
  • cesnak podla chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Varíme cestoviny a medzitym si pripravíme omáčku. V sladkej smotane roztopíme syrokrémy, pridáme strúhaný eidam, tiež necháme roztopiť, pridáme čierne korenie, oregano, bazalku poprípade aj cesnak. Nakoniec pridáme parmezán, zamiešame a ešte chvíľu povaríme. Nalejeme na cestoviny a podávame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa