Cesnaková polievka30

Cesnaková polievka

Suroviny

  • 4-6 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • majoránka
  • štipka mletého zázvoru
  • ½ ČL potlčenej rasce
  • ¼ kg zemiakov
  • mleté čierne korenie
  • 30 g husacej alebo bravčovej masti
  • 150 g chleba
  • 20 g masti na opečenie chleba

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesnak rozotrite so soľou, dajte do osolenej vody, pridajte rascu, na kocky pokrájané zemiaky, majoránku, zázvor a masť. Polievka je hotová keď sú zemiaky mäkké. Nakoniec ju okoreňte a vsypte do nej na kocky pokrájaný a na masti opečený chlieb.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa