Červená kapustnica45

Červená kapustnica

Suroviny

  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 1 veľkú cibuľu
  • 750 g červenej kyslej kapusty
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 l vody z uvareného údeného mäsa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1,5 hrste sušených húb
  • 2 klobásy
  • 3 bobkové listy
  • 3 zrniečka čierneho korenia
  • kryštálový cukor podľa potreby
  • údené mäso podľa chuti
  • 1 téglik kyslej smotany

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Údené mäso dáme variť. V druhom hrnci na masti speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej nakrájanú kyslú kapustu, korenie a krátko popražíme. Zalejeme vodou z údeného mäsa, pridáme cesnak, huby, bobkové listy a varíme asi hodinu. Pred koncom pridáme klobásy a môžeme dochutiť cukrom a soľou. Po dovarení klobásky nakrájame na kolieska a spolu s nakrájaným údeným mäsom vložíme do kapustnice. Podávame s kopčekom kyslej smotany a chlebom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa