Černicový koláč s pudingom15

Černicový koláč s pudingom

Suroviny

  • Na cesto: 175 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 6 lyžíc mlieka
  • štipka soli
  • Na plnku: 350 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingu v prášku
  • 1 vajce
  • 3 lyžice krupicového cukru
  • 60 g masla
  • 300 g černíc
  • 3 lyžice pomletých mandlí

Náročnosť receptu

jednoduchý

88%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Hladkú múku, maslo, mlieko a soľ spolu spracujeme na hladké cesto a odložíme do chladu na 20 minút. Z mlieka, cukru, vajca a vanilkového pudingu v prášku uvaríme hustý puding. Do teplého pudingu zamiešame maslo a puding necháme vychladnúť. Po vychladnutí do pudingu zamiešame pomleté mandle a černice.

Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnikového tvaru. Podlhovastú, vyššiu, vrúbkovanú formu s rozmermi 10 x 35 cm vymastíme a vysypeme múkou. Cestom vyložíme dno a boky formy. Okraje cesta necháme prečnievať. Naplníme plnkou, okraje cesta preložíme do stredu a mierne pritlačíme. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia a upečieme. Po vychladnutí posypeme cukrom a pokrájame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa