Čerešňové bowle15

Čerešňové bowle

Suroviny

  • 5 lyžíc cukru
  • 5 lyžíc vody
  • 500 g vykôstkovaných čerešní
  • 1/8 l bieleho portského vína
  • 2 fľaše ružového vína
  • 1 fľaša sektu
  • mätové listy

Náročnosť receptu

jednoduchý

37%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cukor a vodu uvedieme do varu a necháme dve minúty pomaly variť. Pridáme čerešne, zamiešame a dáme do bowlovej misy. Zalejeme portským a necháme 3 hodiny odležať. Bowle dolejeme dobre vychladeným ružovým vínom a sektom. Ozdobíme mätovými listami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Zrazené mlieko použijeme na prípravu omeliet a lievancov, budú kyprejšie a jemnejšie.
  • Vajcia na tvrdo varíme 8 až 10 minút, na hniličku 4 až 5 minút, na mäkko 2,5 až 3 minúty. Čas varenia počítame od chvíle, keď voda začne vrieť
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa