Čerešňová polievka30

Čerešňová polievka

Suroviny

  • 300 g čerstvých čerešní
  • 2 dl červeného vína
  • ½ dl griotky
  • 1 kyslejšie jablko
  • šťava z ½ citróna
  • 30 g cukru
  • 20 g škrobovej múčky
  • 3 dl vody

Náročnosť receptu

jednoduchý

69%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Čerešne odkôstkujte, jablko ošúpte a zbavte jadrovníka a pokrájajte na malé kocky. Čerešne a jablko krátko povarte vo vode. Škrobovú múčku rozmiešajte v studenej vode, pridajte k čerešniam a jablku, primiešajte červené víno, griotku a krátko povarte. Dochuťte citrónovou šťavou, cukrom a nechajte vychladnúť.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa