Čabajská polievka45

Čabajská polievka

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • mletá červená paprika
  • 3 bobkové listy
  • 5 strúčikov cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 kg údeného bravčového kolienka zadného
  • 200 g čabajskej klobásy alebo inej údenej
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 1 kyslá smotana
  • 1 dl smotany na varenie
  • 2 lyžice hladkej múky

Náročnosť receptu

stredne náročný

77%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľku nakrájame na kocky a osmažíme na oleji, pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vodou. Pridáme bobkový list, cesnak, mleté čierne korenie, soľ (ale nemusí byť, len na konci, ak nebude dosť slané, lebo údené kolienko je slané) a údené kolienko. Približne 2 hodiny varíme, potom kolienko vyberieme, do polievky pridáme nakrájanú klobásku, kapustu a ešte hodinu varíme. Údené uvarené kolienko zatiaľ nakrájame na kocky, a keď je kapusta uvarená, tak kolienko vložíme znovu do polievky a ešte 15 minút varíme. Obe smotany vymiešame s múkou ( aby neostali hrudky ). Zahustíme polievku a necháme zvrieť. Podávame s chlebíkom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa