Bylinkový šalát s púpavou a hluchavkou30

Bylinkový šalát s púpavou a hluchavkou

Suroviny

  • Mladé listy žihľavy
  • mladé listy púpavy
  • kvety sedmokrásky
  • celé rastlinky pastierskej kapsičky
  • listy a kvety hluchavky
  • cherry paradajky
  • Na zálievku: olivový olej
  • 1 strúčik cesnaku
  • umeocot alebo citrónová šťava
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetky zelené rastliny umyte, žihľavu valčekom vyvaľkajte v čistej kuchynskej utierke, aby ste odstránili pŕhlenie. Cherry paradajky prekrojte na polovicu a tiež pridajte do šalátu. V miske pripravte dresing z olivového oleja, prelisovaného cesnaku, umeoctu alebo z citrónovej šťavy. Dresingom zalejte šalát, dochuťte soľou a mletým čiernym korením. Podávajte ako prílohu k jedlu alebo samostatne.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa