Bylinkový losos s citrónovou ryžou45

Bylinkový losos s citrónovou ryžou

Suroviny

  • Na 4 porcie: Na ryžu: 225 g dlhozrnnej ryže
  • nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna
  • 900 ml zeleninového vývaru, 100 g mrazeného hrášku
  • 400 g konzerva krájaných paradajok
  • 100 g konzerva kukurice
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/2 strednej čerstvej nastrúhanej cibule
  • smotana. Na lososa: 4 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • štipka sušenej čili papričky
  • 4 lososové filety
  • 2 PL olivového oleja
  • 4 plátky feta syru.

Náročnosť receptu

stredne náročný

67%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na ryžu: Ryžu umyjeme pod tečúcou studenou vodou. V hrnci privedieme do varu citrónovú kôru a šťavu s vývarom. Pridáme hrášok a ryžu a privedieme do varu. Zakryjeme a necháme variť 12 - 15 minút alebo pokiaľ sa ryža neuvarí. Primiešame paradajky, kukuricu, petržlenovú vňať a cibuľu a necháme všetko spolu zohriať. Na lososa: Spolu zmiešame petržlenovú vňať, citrónovú kôru a čili. Obalíme v tom lososa z každej strany. Predhrejeme gril a ugrilujeme lososa dozlatista asi 15 minút, jeden krát otočíme. Na každý kúsok lososa dáme syr a dáme zapiecť pod gril, pokiaľ sa syr neroztopí. Na taniere naservírujeme ryžu, rybu a podávame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa