Bulgurové rizoto so zeleninou45

Bulgurové rizoto so zeleninou

Suroviny

  • 100 g bulguru
  • 100 g brokolice
  • 1 šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 50 g cherry paradajok
  • 2 lyžice sterilizovanej kukurice
  • listy červenej repy
  • olivový olej
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V širšom hrnci orestujeme na lyžici olivového oleja nakrájanú šalotku s plátkami cesnaku. Pridáme bulgur, rozobraté ružičky brokolice, osolíme a krátko opečieme. Podlejeme polovičným množstvom teplého vývaru a na miernom ohni varíme pod podkrievkou. Postupne počas varenia prilievame zvyšný teplý vývar. Pred dovarením pridáme do hrnca pokrájané cherry paradajky, kukuricu a pár minút povaríme. Ozdobíme listami červenej repy.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Červenú mletú papriku po pridaní do tuku rýchlo rozmiešame a hneď podlejeme vodou, aby paprika nestmavla a nezhorkla.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa