Buchty s mäsovou plnkou45

Buchty s mäsovou plnkou

Suroviny

  • Cesto: 350g polohrubej múky
  • 20g droždia
  • soľ
  • 1 vajce
  • 1 lyžica oleja
  • mlieko
  • Na potretie: olej
  • sezamové semiačka
  • Plnka: 1 cibuľa
  • olej
  • 300g uvareného hydinového mäsa
  • 50g mäkkej salámy
  • 2 lyžice paprikovej nátierky
  • 60g zelenej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku

Náročnosť receptu

jednoduchý

90%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Múku v mise premiešame so soľou, urobíme jamku a rozdrobíme do nej droždie. Prilejeme trochu vlažného mlieka a necháme vykysnúť. Pridáme vajce, olej a prilejeme toľko mlieka, aby sme vypracovali polohusté, nelepivé cesto. Na teplom mieste necháme nakysnúť.

Plnka: Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji s pokrájanou paprikou. Pridáme mäso a salámu pokrájané na kúsky, premiešame a opečieme. Ochutíme paprikovou nátierkou, prelisovanými strúčikmi cesnaku, pár minút podusíme, odstavíme a necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na štvorce, do stredu dáme plnku a zabalíme do buchty. Buchty vložíme do väčšieho hrnca s parákom, ktorý sme potreli olejom.
Popicháme ich vidličkou, posypeme sezamom a prikryté varíme 10 minút. Vyberieme na tanier a potrieme olejom. Podávame so sterilizovanými hubami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa