Bryndzové tašky s údeným mäsom45

Bryndzové tašky s údeným mäsom

Suroviny

  • 300 g bryndze
  • 300 g hrubej múky
  • 2 vajcia
  • 200 g údeného vareného mäsa
  • soľ
  • 2 dl sladkej smotany

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z bryndze, múky a vajec vypracujeme cesto, vyvaľkáme na plátok asi 1/2 cm hrubý. Nakrájame na štvorčeky, vložíme do nich trochu zomletého údeného mäsa a prehneme do tvaru trojhrannej šatky. Strany dobre pritlačíme a varíme v osolenej vode asi 10 minút. Hotové tašky nakoniec polejeme smotanou a podávame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa