Bryndzová polievka s klobásou30

Bryndzová polievka s klobásou

Suroviny

  • 500 g zemiakov
  • 1 cibuľu
  • 250 g bryndze
  • 1 domácu klobása
  • celú rascu
  • pažítku na ozdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

91%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na rovnako veľké kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Klobásu na malú chvíľu namočte do studenej vody, vyberte, ošúpte a nakrájajte na kolieska. Zemiaky dajte spolu s cibuľou a lyžičkou rasce variť do studenej vody. Varte, kým zemiaky nezmäknú. Po 10 minútach varenia do polievky vložte klobásu. Bryndzu rozmiešajte s malým množstvom vody z polievky a vylete ju do hrnca. Nechajte ju ešte raz prevrieť. Pred podávaním ozdobte nasekanou pažítkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa