Bryndzová polievka s klobásou30

Bryndzová polievka s klobásou

Suroviny

  • 500 g zemiakov
  • 1 cibuľu
  • 250 g bryndze
  • 1 domácu klobása
  • celú rascu
  • pažítku na ozdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

91%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na rovnako veľké kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Klobásu na malú chvíľu namočte do studenej vody, vyberte, ošúpte a nakrájajte na kolieska. Zemiaky dajte spolu s cibuľou a lyžičkou rasce variť do studenej vody. Varte, kým zemiaky nezmäknú. Po 10 minútach varenia do polievky vložte klobásu. Bryndzu rozmiešajte s malým množstvom vody z polievky a vylete ju do hrnca. Nechajte ju ešte raz prevrieť. Pred podávaním ozdobte nasekanou pažítkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa