Bryndzová polievka s haluškami30

Bryndzová polievka s haluškami

Suroviny

  • 200 g zemiakov
  • 500 ml mlieka
  • 75 g slaniny
  • 30 g cibule
  • 200 g bryndze
  • 1 vajce
  • 50 g solamylu
  • 1 kávovú lyžičku mletej sladkej papriky
  • soľ
  • pažítku

Náročnosť receptu

jednoduchý

89%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistené zemiaky najemno postrúhajte, pridajte k nim vajce, solamyl, soľ a vypracujte husté cesto. Vo vriacej vode vyvárajte malé halušky. Na panvici opečte slaninu a nasekanú cibuľu, jemne zaprášte paprikou a vylejte do vody z halušiek. Po chvíli varenia do polievky pridajte mlieko a bryndzu. Ďalej už nevarte. Hotovú polievku posypte nadrobno nakrájanou pažítkou a podávajte.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa