Bryndzová nátierka30

Bryndzová nátierka

Suroviny

  • 100 g bryndze
  • 50 g masla
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžicu sardelovej pasty
  • 1 lyžicu horčice
  • mletú červenú papriku
  • pažítku na ozdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

85%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zmäknuté maslo vymiešajte dopenista, pridajte k nemu bryndzu a dôkladne vyšľahajte. Pridajte papriku a najemno nakrájanú cibuľu. Dochuťte sardelovou pastou a horčicou. Nátierku podávajte s tmavým chlebom a najemno nasekanou pažítkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa