Bryndzová nátierka30

Bryndzová nátierka

Suroviny

  • 100 g bryndze
  • 50 g masla
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžicu sardelovej pasty
  • 1 lyžicu horčice
  • mletú červenú papriku
  • pažítku na ozdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

85%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zmäknuté maslo vymiešajte dopenista, pridajte k nemu bryndzu a dôkladne vyšľahajte. Pridajte papriku a najemno nakrájanú cibuľu. Dochuťte sardelovou pastou a horčicou. Nátierku podávajte s tmavým chlebom a najemno nasekanou pažítkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa