Broskyňový koláč45

Broskyňový koláč

Suroviny

  • 1 kg menších broskýň
  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice mlieka
  • 200 g hrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 50 g mletých ošúpaných mandlí
  • 1 lyžička postrúhanej citrónovej kôry
  • maslo na vymazanie plechu
  • práškový cukor na posypanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Broskyne umyte, osušte, rozkrojte na polovice a vykôstkujte. Zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte dopenista a postupne zapracujte vajcia. Pridajte mlieko a po častiach vmiešajte zmes múky, kypriaceho prášku, mandlí a citrónovej kôry. Cesto rozotrite na pripravený plech s rozmermi 25 x 35 cm, povtláčajte polovice broskýň a pečte pri teplote 175 °C 20 minút. Koláč po vychladnutí pokrájajte a bohato pocukrujte.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Ak máte menej tvarohu, ako potrebujete, môžete tvarohovú náplň „nadstaviť“ nastrúhanými varenými zemiakmi alebo niekoľkými lyžicami uvareného vanilkového pudingu.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa