Broskyňový koláč s jogurtom45

Broskyňový koláč s jogurtom

Suroviny

  • Na cesto: 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
  • 2 vajcia
  • 1 kypriaci prášok
  • Na jogurtové cesto: 1 hrnček práškového cukru
  • 2 hrnčeky hustého bieleho jogurtu
  • 2 vajcia
  • 1 a 1/2 balíčka vanilkového pudingu v prášku
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 veľký broskyňový kompót
  • Na ozdobenie: 2 lyžice práškového cukru
  • 50 g opečených mandľových lupienkov

Náročnosť receptu

jednoduchý

94%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Hladkú múku, mlieko, cukor, maslo, vajcia a kypriaci prášok spolu dohladka vymiešame. V druhej mise vymiešame práškový cukor, jogurt, vajcia, vanilínový cukor a vanilkový puding v prášku.
2.Broskyňový kompót scedíme a broskyne nakrájame na hrubšie plátky. Okrúhlu vyššiu zapekaciu misu s priemerom 28 cm vymastíme a vysypeme múkou. Na spodok dáme polovičnú časť cesta a rozotrieme jogurtové cesto.
3.Rozložíme pokrájané broskyne, ktoré zalejeme zvyšným cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov Celzia 60-80 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a opečenými mandľovými lupienkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Mak bude mať intenzívnejšiu arómu, ak ho pred mletím nasucho opražíte na teflónovej panvici.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa