Brokolicový nákyp45

Brokolicový nákyp

Suroviny

  • 300 g surovej brokolice
  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 dcl mlieka
  • 100 g šunky
  • soľ
  • štipka muškátového oriešku
  • petržlen
  • pažítka
  • maslo a strúhanka

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vajíčka našľaháme ako na omeletu a zmiešame s ostatnými surovinami, okrem masla a strúhanky. Tie použijeme na vymastenie a vysypanie formy. Do formy vlejeme pripravenú zmes a pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa