Brokolicové špízy45

Brokolicové špízy

Suroviny

  • 300 g uvarenej brokolice
  • 300 g uvarenej fazule
  • 100 g topeného syra
  • 1 vajce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • strúhanka na zahustenie
  • 100 g rozpusteného masla
  • 2 lyžice nasekaných miešaných bylín

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pokrájanú brokolicu, uvarenú fazuľu, topený syr a vajce spolu rozmixujeme. Ochutíme prelisovanými strúčikmi cesnaku, soľou a mletým čiernym korením. Premiešame a zahustíme preosiatou strúhankou. Z hustejšej masy tvarujeme menšie guľky, ktoré mierne sploštíme a napichujeme na drevenú špajdľu. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia piecť. Nasekané bylinky opečieme v panvici na rozpustenom masle. Zapečené špízy potrieme ochutenými bylinkami s maslom. Podávame s uvarenou ryžou a so šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa