Brokolicová polievka s krutónmi45

Brokolicová polievka s krutónmi

Suroviny

  • ½ kg brokolice
  • 100 g anglickej slaniny
  • 1oo g cibule
  • 20 g hladkej múky
  • 1 kocku masoxu
  • soľ
  • 40 g tuku
  • 60 g strúhaného syra
  • 2 staršie rožky

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Brokolicu očistite, umyte a nakrájajte na kúsky. Cibuľu olúpte a nasekajte. Slaninu zbavte kože, pokrájajte na rezance a zoškvarte. Pridajte cibuľu a nechajte ju zosklovatieť. Potom prisypte múku a za stáleho miešania ju opražte. Prilejte 1,5 I vody, pridajte masox, podľa chuti osoľte a varte asi 20 min. Nakoniec dajte do polievky nakrájanú brokolicu a krátko (asi 5 min) ju povarte. Na krutóny nakrájajte rožky asi na 0,5 cm hrubé kolieska. Potrite ich trochu tukom, posypte strúhaným syrom a vo vyhriatej rúre zapečte. Do polievky ich vložte tesne pred podávaním, prípadne servírujte zvlášť na miske alebo na tanieriku.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa