Bravčový tokáň45

Bravčový tokáň

Suroviny

  • 500 až 600 g bravčového pliecka
  • 2 PL masti
  • 2 väčšie cibule
  • 50 g slaninky
  • 1 KL červenej sladkej papriky
  • 1 PL polohrubej múky
  • 2 papriky
  • 2 rajčiny
  • 250-300 ml kyslej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200-250 ml vývaru
  • soľ podľa potreby

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do hrnca vložime nakrájanú na malé kocky slaninku a cibuľu, pridáme na rezance nakrájané mäsko, pridáme papriku, rajčiny a masť. Dobre premiešame a opražíme do zlatista. Neskôr pridáme múku zmiešanú so sladkou červenou paprikou opražíme a pridáme vývar a dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme pretlačený cesnak a zalejeme smotanou, ale už nevaríme len necháme prehriať.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa