Bravčový nákyp45

Bravčový nákyp

Suroviny

  • 500 g bravčového mäsa
  • 40 g tuku
  • 1 cibuľa
  • rasca
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 4 žemle
  • 0,5 l mlieka
  • 4 vajcia
  • petržlenová vňať
  • 20 g masla

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zomleté mäso dáme na tuk, v ktorom sme spenili nadrobno posekanú cibuľu, pridáme trošku rasce, mleté čierne korenie, soľ a za stáleho miešania opražíme. Podlejeme vodou, prikryjeme, udusíme do mäkka a zmiešame s vajciami a nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou, pridáme k vychladnutému mäsu a všetko spolu dobre premiešame. Do vymastenej ohňovzdornej misy alebo kastróla vložíme mäsovú zmes, navrch dáme kúsky masla a v horúcej rúre zapečieme do ružova. Podávame so zemiakovou kašou a kompótom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa