Bravčovo-kapustové kapsičky45

Bravčovo-kapustové kapsičky

Suroviny

  • 6 rezňov z bravčového karé
  • 500 g kyslej kapusty
  • 4 cibule
  • soľ
  • korenie
  • olej
  • 1 dl bieleho vína a 50 g slaninky.

Náročnosť receptu

jednoduchý

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z rezňov si prichystáme taštičky tak, že do nich zarežeme nožom. Slaninu nakrájame na kocky, opečieme, pridáme kyslú kapusta a biele víno. Chvíľu podusíme. Zmesou naplníme kapsy, previažeme niťou, okoreníme, osolíme a sprudka opečieme na ohni. Položíme na pekáč, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, podlejeme vodou  prikryjeme druhým pekáčom. Pečieme 45 minút pri teplote 200 stupňov.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa