Bravčové stehno na rozmaríne45

Bravčové stehno na rozmaríne

Suroviny

  • 6 ks bravčového stehna
  • rozmarín
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 PL olivového oleja
  • čerstvý fenikel
  • 150 ml bieleho vína
  • 75 g syra mascarpone
  • čierne korenie a soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bravčové rezne naklepeme, rozmarín rozlámeme na menšie kúsky a cesnak pokrájame na plátky. Rozmarínom a cesnakom potrieme mäso. Smažíme na olivovom oleji dohneda. Olejom vytrieme pekáč, rozložíme naň nakrájaný čerstvý fenikel a pokvapkáme olivovým olejom. Na takto pripravený pekáč rozložíme bravčové rezne. Osolíme a okoreníme. 30 minút pečieme pri teplote 220ºC. Do panvice s olivovým olejom nalejeme víno a varíme, kým sa 1/3 nevyparí. Pridáme mascarpone, lístky feniklu a rozmarínu, soľ a korenie. Dobre premiešame. Upečené mäso servírujeme obložené feniklom. Vínovú zmes nalejeme na mäso. Hotové jedlo ozdobíme rozmarínom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa