Bravčové rezne so špenátovými krúpami45

Bravčové rezne so špenátovými krúpami

Suroviny

  • 500 g bravčového karé bez kosti
  • mletú rascu
  • sušený tymian
  • 500-600 ml mäsového vývaru
  • 2 šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • 350 g čerstvého špenátu
  • 150 g jačmenných krúp
  • jarnú cibuľu
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

91%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bravčové mäso pokrájame na plátky, zľahka naklepeme, posolíme, posypeme mletou rascou, sušeným tymianom a krátko opečieme na grilovacej panvici z oboch strán. Opečené plátky rozložíme na menší plech, podlejeme mäsovým vývarom (asi 200 ml) a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

Nakrájanú šalotku speníme na oleji s plátkami cesnaku. Pridáme umytý osušený špenát, 5 minút restujeme, posolíme a odstavíme. Premyté krúpy zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka. Zmiešame s orestovaným špenátom a pár minút dusíme. Ochutené krúpy podávame s plátkami mäsa a ozdobíme kolieskami cibule.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa