Bravčové rezne na šalvii45

Bravčové rezne na šalvii

Suroviny

  • 2 PL múky
  • 1 PL nasekanej čerstvej šalvie (1 ČL sušenej)
  • 4 rezne bez kostí
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL masla
  • 2 červené cibule
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 2 ČL práškového cukru
  • 4 paradajky
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na tanieri zmiešajte múku, šalviu, soľ a korenie. Touto múkou poprášte rezne z oboch strán. V panvici zohrejte maslo a olej a dajte smažiť rezne. Mäso vyberte a na vložte na kolieska pokrájanú cibuľu a usmažte ju. Pridajte na štvrťky pokrájané paradajky spolu s cukrom. Podávajte so zeleným šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa