Bravčové rezne chutia božsky v roládkach Á la Caprese45

Bravčové rezne chutia božsky v roládkach Á la Caprese

Suroviny

  • Na roládky: 6 bravčových rezňov
  • 125 g mozzarelly
  • 1 zväzok bazalky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • Na omáčku: 3 paradajky
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 1 lyžička balzamového octu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • 400 g cestovín
  • mikroténové vrecká a špáradlá na roládky

Náročnosť receptu

jednoduchý

84%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Plátky mäsa osušte papierovou utierkou, vložte do mikroténového vrecka a zľahka po jednom vyklepte. Mozzarellu preceďte a nakrájajte na tenké plátky. Zo 4 vetvičiek bazalky odtrhnite lístky. Mäso osoľte, okoreňte, obložte plátkami mozzarelly a bazalkovými lístkami. Pevne zrolujte a zaistite špáradlami. Na panvici rozhorúčte 2 lyžice oleja, pridajte rolády a zo všetkých strán ich opekajte asi 10 minút.

Zatiaľ uvarte cestoviny podľa návodu v osolenej vode. Pripravte omáčku: Paradajky rozpoľte, odstráňte jadierka a dužinu nakrájajte na malé kocky. Cesnak ošúpte a prelisujte. Rolády vyberte a do výpeku pridajte lyžicu oleja a pretlačený cesnak. Zľahka opečte, pridajte rolády, zalejte 250 ml vody a varte ešte asi 5 minút. Zmiešajte múku s trochou vody a omáčku zahustite. Za stáleho miešania priveďte do varu a prilejte smotanu. Varte, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Potom zamiešajte paradajky a dochuťte soľou, korením a balzamovým octom. Roládky podávajte s cestovinami a omáčkou, posypané nasekanou bazalkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa