Bravčové ragú so zeleninou45

Bravčové ragú so zeleninou

Suroviny

  • 1 bravčový rezeň
  • 1 mrkva
  • mladá cibuľka
  • olivový olej
  • 100 g hrášku
  • citrónová šťava
  • soľ
  • korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso a mrkvu nakrájame na kocky, cibuľku nakrájame na kolieska. Zeleninu s hráškom povaríme vo vode. Mäso rýchlo opečieme na oleji, pridáme zeleninu bez vody, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa