Bravčové na horčici45

Bravčové na horčici

Suroviny

  • 600 g bravčového karé
  • zemiaky
  • 10 strúčikov cesnaku
  • zmes korenia
  • 1 PL petržlenovej vňate
  • 1 kelímok horčice
  • olej a soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistené zemiaky nakrájame na štvrťky a dáme variť do slanej vody. Mäso nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Strúčiky cesnaku roztlačíme a potrieme nimi plátky mäsa. Potom mäso potrieme aj horčicou (mäso potierame iba z jednej strany). Mäso položíme potretou stranou na rozpálený olej a smažíme. Podlejeme vodou a necháme dusiť. Uvarené zemiaky jemne omastíme a zmiešame s petržlenovou vňaťou. Mäso podávame so zemiakmi a uhorkový šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa