Bravčové kapsy s kyslou kapustou45

Bravčové kapsy s kyslou kapustou

Suroviny

  • 4-6 hrubších rezňov s karé
  • 1/2 kg kyslej kapusty
  • 3-4 cibule
  • asi 5 dkg slaniny
  • soľ,1 dcl bieleho vína
  • korenie
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Nakrájame si hrubšie rezne a ostrým nožom urobíme taštičky. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme, pridáme kyslú kapustu, osolíme, podlejeme bielym vínom a dusíme. S udusenou kapustou naplníme kapsy, spojíme ihlou alebo špajdľou, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji.Opečené uložíme na pekáč, nakrájame na kolieska 3-4 cibule podlejeme 2-3 dcl vody, prikryjeme druhým pekáčom a dáme piecť do rúry na 200° C. Pečieme 30-45 minút, počas pečenia občas podlievame. 5 minút pred ukončením odokryjeme pekáč a dopečieme. Podávame s pečenými zemiakmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa