Bravčová sviečkovica v hubovej omáčke45

Bravčová sviečkovica v hubovej omáčke

Suroviny

  • 800 g bravčovej sviečkovice
  • 40 g masla
  • 160 g šampiňónov
  • 80 g kuriatok
  • 1
  • 5 malých šalotiek
  • 12 g masla
  • 1 malý kel
  • 60 g vývaru
  • 1 menšie vajce
  • 2 dl madeiry
  • ½ PL sušenej majoránky
  • alobal
  • 0
  • 2 dl olivového oleja
  • 2 dl šťavy pod mäso
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

67%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Odblanenú sviečkovicu osoľte, okoreňte a opečte na horúcom tuku. Šampiňóny a kuriatka nakrájajte nadrobno. Šalotky ošúpte a nakrájajte na kocky. Spolu uduste na masle a nechajte vychladnúť. Kelovú hlávku rozoberte a listy a krátko povarte v osolenej vode. Potom listy osušte a rozprestrite na alobal. Huby zmiešajte s výpekom, vajcom, dochuťte soľou, korením a majoránkou. Vymiešajte a natrite na kelové listy. Sviečkovicu položte na listy, zrolujte a dajte do pekáča. Osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom. Vo vyhriatej rúre pečte 20 - 30 min. Potom vyberte a pred krájaním nechajte odstáť. Do výpeku pridajte šťavu pod mäso, prilejte madeiru a povarte.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa