Bravčová panenka alla Hawai45

Bravčová panenka alla Hawai

Suroviny

  • 600 g bravčovej panenky
  • 400 g brusnicového kompótu alebo jarabinového
  • 300 g ananásu
  • 1 pór
  • 1 ľadový šalát
  • soľ
  • biele korenie
  • olivový olej

Náročnosť receptu

stredne náročný

60%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Panenku zoberieme a urobíme vnútri nožom dieru, ktorú naplníme brusnicovou plnkou. Zoberieme panvicu, pridáme olivový olej a necháme na miernom ohni dusiť mäso za stáleho obracania. Keď je mäso mäkké pridáme do panvice ananás, nakrájaný pór a necháme ešte dusiť 3 minúty. Mäso potom vyberieme a do výpeku pridáme ľadový šalát a ešte 2 min. dusíme. Úhľadne naservírujeme mäso na tanieri s omáčkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa