Boršč (pre deti od ukončeného 8. mesiaca)15

Boršč (pre deti od ukončeného 8. mesiaca)

Suroviny

  • mrkva
  • petržlen
  • zemiaky
  • mäso (králičie
  • kuracie,..)
  • červená repa
  • pór
  • ovsené vločky na zahustenie
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetko nakrájame do hrnca s kojeneckou vodou a dáme variť. Pred koncom na 5 min dáme ovsené vločky a po ukončení varenia pokvapkáme kvalitným olejom. Potom podľa potreby môžeme namixovať, namačkať alebo podávať už s väčšími kúskami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa