Black Daisy15

Black Daisy

Suroviny

  • 5 cl tmavého rumu
  • 3 cl malinového sirupu
  • šťava z 1/2 citróna
  • sóda
  • maliny

Náročnosť receptu

jednoduchý

25%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rum, sirup, a citrónovú šťavu pretrasieme v šejkri s kockami ľadu a precedíme do longdrinkového pohára naplneného ľadovou triešťou. Dolejeme sódovkou, premiešame a pridáme zopár malín.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Vajcia pri varení neprasknú, keď ich na tupom konci prepichneme tenkou ihlou. Alebo pridajte do vody trochu octu. Ak na niektorom vajíčku škrupina praskne jeho obsah nevytečie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa