Bezlepkové bryndzové halušky45

Bezlepkové bryndzové halušky

Suroviny

  • 800 g postrúhaných surových zemiakov
  • 320 g pohánkovej múky
  • 100 g múky Promix Uni
  • 4 vajcia
  • soľ
  • kyslá smotana
  • 125 g bryndze
  • údená slanina

Náročnosť receptu

jednoduchý

91%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistené zemiaky najemno postrúhajte, prebytočnú vodu vytlačte, vmiešajte zmes oboch múk, vajcia a osoľte. Vypracujte cesto a cez haluškáreň ho pretlačte do vriacej osolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, sceďte ich, prepláchnite studenou vodou a dajte do misy, v ktorej ste rozmiešali smotanu s bryndzou. Polejte vyškvarenou slaninou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Bryndzové halušky budú pekné biele, ak postrúhané zemiaky zalejete horúcou vodou.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa