Bezlepková pizza45

Bezlepková pizza

Suroviny

  • 230g Promix-Uni (Promix-CH)
  • 100 g bieleho obyčajného jogurtu
  • 1 vajce
  • 15 g droždia
  • 100 ml teplej vody
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 40 g oleja
  • ½ ČL soli

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Droždie rozpustite vo vode aj s cukrom a pridajte ku ostatku v mise. Všetko vareškou poriadne zmiešajte. Vymastite plech - najlepšie masťou (bravčovou), alebo iným tukom. Cesto rozotrite na plech - lepí sa ako každé celiatické cesto. Spravte tenkú vrstvu cestíčka na normálne veľký plytký plech na pečenie. Nechajte trochu nakysnúť a obložte oblohou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Bielky vyšľaháte na tuho so štipkou soli alebo citrónovej šťavy.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa