Barania polievka s fazuľou45

Barania polievka s fazuľou

Suroviny

  • 250 g baranieho krku s kosťou
  • 1 l vody
  • 100 g suchej fazule
  • 0
  • 3 dl oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 väčšia zelená paprika
  • domáce cestoviny
  • ½ dl kyslej smotany
  • 1 ČL soli

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Fazuľu si namočte deň dopredu. Očistené, prebytočného loja zbavené, umyté baranie mäso blanšírujte. Zalejte vodou, nechajte zovrieť, osoľte a varte na miernom ohni domäkka. Umytú, napučanú fazuľu uvarte domäkka vo vode, v ktorej sa máčala. Dávajte pozor aby sa nerozvarila. Vývar z uvareného mäsa sa preceďte cez husté sitko, mäso pokrájajte na kocky. Na oleji sa opražte najemno nakrájanú cibuľu, na tenké rezance nakrájanú papriku, zalejte vývarom, krátko povarte a vývar podľa potreby dochuťte soľou. Pri podávaní do polievky vložte uvarenú precedenú fazuľu, mäso, uvarená cestovina a kyslá smotana.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa