Banány v palacinke45

Banány v palacinke

Suroviny

  • 6 banánov
  • 200 g masla
  • trošku kryštálového cukru
  • 3 až 6 polievkových lyžíc rumu Na cesto: 100 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice rozpusteného masla
  • 1 lyžičku cukru
  • štipku soli
  • 4 až 6 lyžíc mlieka

Náročnosť receptu

jednoduchý

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 7


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Palacinkové cesto urobíme zmiešaním múky, vajca, mlieka, rozpusteného masla, štipky soli a cukru. Necháme asi 1 hodinu odstáť. Z cesta urobíme čo najtenšie palacinky. Na masle opražíme banány na miernom ohni. Keď banány zmäknú posypeme ich troškou cukru. Ocukrované banány poukladáme na pekáčik, polejeme ich rumom a vložíme do vyhriatej rúry. Počas pečenia ich polievame rumovou šťavou a pečieme až kým sa na nich utvorí skaramelizovaný povlak. Vyberieme ich a zakrútime do palaciniek. V prípade potreby ich môžeme po dĺžke prerezať na polovice. Opäť ich poukladáme na pekáčik, pridáme kúsok masla, posypeme cukrom, pokvapkáme rumom a krátko zapečieme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa